Naše zdravje in počutje je odvisno od številnih dejavnikov, kot so zadostna količina spanca, telesna aktivnost, stres in spopadanje z njim, velik delež pa prispeva tudi način prehranjevanja. Uravnotežena in raznovrstna prehrana prispeva k zdravi črevesni flori in ohranja naš imusnki sistem v optimalnem stanju. Vsak izmed nas se nahaja v drugačnem življenjskem obdobju, ima svojevrsten življenjski slog, različno količino fizičnega in umskega napora ter različne zdravstvene težave, zato je potrebno temu primerno prilagoditi tudi prehrano. S prehrano lahko vplivamo na prebavo, hormonsko ravnovesje, fizično zmogljivost, mišično maso, kostno gostoto in psihično počutje.

Prehransko svetovanje je prilagojeno vsakemu posamezniku, kar pomeni, da je način sodelovanja prilagojen njegovim željam in času. Prvo srečanje je predvsem namenjeno pregledu dosedanjega načina prehranjevanja posameznika in prepoznavanju ključnih kritičnih potez ali mankov v prehrani, v nadaljevanju pa se svetovanje nadaljuje glede na želje stranke (meritve telesne sestave, sestava jedilnika po dnevih, praktični recepti itd.)

Cilj prehranskega svetovanja je predvsem to, da posameznik razume potrebe lastnega telesa ter se nauči samostojno izbirati in pripravljati ustrezne uravnotežene obroke, ki bodo telo ohranjali v čimbolj optimalnem zdravstvenem stanju.