Urška

Sem Urška in sem stara 43 let. Že skoraj celo življenje se ukvarjam z dietami, hujšanjem in kilogrami. Dvakrat sem do sedaj že shujšala več kot 30 kilogramov, enkrat preko zdravnika in drugič z ločevalno dieto, vendar sem po obeh dietah vse kilograme in še več pridobila nazaj. V letu 2017 sem sklenila, da je čas za temeljito spremembo v mojem življenju. Najprej sem se odločila, da bom začela hoditi na vodeno vadbo. Pridno sem telovadila, vendar kilogrami niso hoteli kopneti, seveda mi je teža stala in tudi pridobila sem na kondiciji, vendar to ni bilo to, kar sem si želela. No na tem mestu pa se kot angel iz nebes pojavi Iza, ki je takoj začutila in videla mojo težavo in me prijazno povabila na kavo in en »babji čvek«. No to se je zgodilo 22.10.2017 in do tega datuma sem morala že zapisovati vse, kar sem čez dan pojedla, da je Iza že takoj videla in mi povedala, kje delam največje napake in kaj moram spremeniti. Želela je tudi, da ji takrat povem, kakšna je moja telesna teža. No to pa mi je predstavljalo velik problem, saj sem bila že več let skregana s tehtnico. Moja začetna teža je bila 125 kg. Na kavi mi je Iza predstavila zdrav način življenja in me takoj kupila oz. prepričala z besedami: »Pri zdravem načinu življenja ni pomembno koliko poješ, ampak kaj poješ«! In res je tako.

Z Izo sva se dogovorili, da ji še nekaj mesecev zapisujem vse, kar pojem in popijem. Prav tako mi je zelo pridno pošiljala različne recepte, ki jih do sedaj jaz sploh nisem poznala, kaj šele jedla. No čas je tekel, seveda sva bili ves ta čas z Izo v stiku – vsakega 22. v mesecu sem ji sporočila mojo novo številko na tehtnici. Iza je tudi na vodeni vadbi vsak torek in četrtek videla moj napredek in me večkrat pohvalila – kar mi je zelo prijalo. Tako kot so kopneli moji kilogrami, tako je rasla tudi moja samozavest in danes kljub temu se, da še nimam idealne postave, počutim fenomenalno oz. tako, kot da bi jo imela. Kar pa se mi zdi enkratno pri vsem tem pa je, da jaz sploh nimam občutka, da hujšam oz. da stradam. Seveda se v teh poletnih mesecih, ko smo manj oblečeni, tudi veliko bolj opazi, da sem izgubila precej kilogramov in ko me ljudje sprašujejo: »Ja kaj pa delaš?«, jim povem, da telovadim in da sem spremenila prehrano, nikakor pa ne rečem, da hujšam. Ker ta način prehranjevanja je in bo tudi v bodoče moj spremljevalec v življenju. No naj vam še malo s številkami postrežem v tem času sem izgubila 35 kilogramov (od tega okoli bokov 24cm, okoli pasu 14cm, okoli stegna 12cm, okoli prsi 19cm). Še bolj nazorne pa so slike spodaj – glede na to da se včasih sploh nisem hotela slikati – je sedaj stvar čisto drugačna….na vsaki sliki želim biti.
Na koncu vam želim povedati samo še to, da če je uspelo meni, bo tudi vam. Samo verjeti morate v to in pa seveda ob sebi morate imeti enega takega »zemeljskega angela« kot je Iza, ki vedno ve, kaj ti mora napisati, reči ali pa, kako te mora pogledati, da vztrajaš. Iza hvala ti iz srca!